Romania ROU  

rss

  • rss
Uncategorized, Ştiri - Sănătate
Cultivați plante acasă

2018.02.28 - 

Plantați semințe pentru a avea alimente organice proprii și sănătate pe termen lung

Copiilor le place foarte mult să se joace cu pământul! Valorificați această tendință naturală, cultivând o grădină organică. „Dar pare atât de complicat,” probabil că vă gândiți. Nu vă îngrijorați, de fapt este mult mai simplu decât credeți.

Dacă le cultivă ei, cu siguranță le vor savura cu plăcere!

Trebuie doar să respectați două principii simple:

  1. Plantați semințe care nu au fost modificate genetic.
  2. Evitați fertilizatorii sintetici și pesticidele.

Restul este simplu și foarte plăcut. Având în vedere că plăcerea grădinăritului este scopul, păstrați totul la dimensiuni reduse. Nu fiți prea ambițioși: copiii se pot descuraja dacă nu le cresc plantele. Dacă mențineți totul la dimensiuni mici, puteți experimenta și urmări mai ușor ce se potrivește și ce nu se potrivește pentru grădina și pentru familia dumneavoastră. Chiar și cele mai mici grădini îi pot ajuta pe copii să aprecieze frumusețea și gustul fructelor și legumelor organice, crescute acasă.

Lăsați deoparte o zonă mică din grădină pentru a experimenta cu fructe și legume cultivate acasă. Dacă aveți copii foarte mici, folosiți un pat de pământ ridicat sau un recipient astfel încât să fie mai ușor pentru ei să participe. Asigurați-vă că folosiți instrumente de grădinărit potrivite pentru vârsta lor și sigure.

Nu aveți grădină? Nicio problemă!

Un recipient, câteva semințe și un sac de compost organic este tot ce aveți nevoie pentru a începe să cultivați plante. În principiu, orice recipient este potrivit, de la o ceașcă de ceai până la o găleată metalică veche! Puteți cultiva ceva chiar și într-o coajă de ou.

Poate fi un pic mai dificil să obțineți cele mai bune rezultate în interior sau pe balcon, de aceea trebuie să aveți grijă să udați plantele în mod regulat, dar să nu le udați în exces. Dacă locuiți la oraș și aveți un pervaz însorit, puteți cultiva produse organice chiar și acolo. Începeți cu ierburi aromatice sau și mai simplu, cu căpșuni.

 

 

 

 

 

Gândiți-vă la efectul pe termen lung

Orice decideți să cultivați, va fi o lecție plăcută și plină de satisfacții pentru copiii dumneavoastră. Pe lângă faptul că își însușesc câteva abilități practice și înțeleg mai bine principiile nutriției, vor învăța și arta răbdării.

Danielle Hawkins, administrator de fermă, Trout Lake Farm West din Statul Washington, SUA, cunoaște foarte multe detalii despre cultivarea sustenabilă. Trout Lake este o fermă organică certificată care cultivă plante care sunt apoi procesate în materiale botanice brute pentru suplimentele alimentare NUTRILITE™. Danielle confirmă faptul că produsele organice cultivate acasă sunt un mod ideal de a-i educa pe copii: „Practic, plantați semințele unor obiceiuri alimentare sănătoase pentru copiii dumneavoastră, obiceiuri care le vor fi de folos toată viața,” spune aceasta.

Lasă un comentariu

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia