Romania ROU  

rss

  • rss
Ştiri - Sănătate
Cum să treceți cu brio peste anotimpul alergiilor

2018.02.28 - 

Aceste sfaturi vă vor ajuta să respirați mai confortabil atât în casă cât și afară

Nu mai e mult până când florile înfloresc, frunzele înverzesc, iar zilele devin mai lungi. Primăvara ne bate deja la ușă, dar în timp ce tranziția anotimpurilor reprezintă o schimbare binevenită, putem anticipa și o schimbare nu chiar atât de plăcută: începe anotimpul alergiilor.

 

1. Verificați condițiile meteo online

Site-urile de meteorologie nu prezintă doar condițiile meteo generale și temperatura. Acestea vă pot oferi informații despre nivelul particulelor de polen din aer, plantele care polenizează și condițiile de vânt. După ce verificați aceste informații, vă puteți planifica ziua în mod corespunzător. De exemplu, în cazul în care aveți parte de o zi cu vânt puternic și un nivel ridicat de polen în aer, este mai bine să așteptați și să vă spălați mașina după schimbarea acestor condiții.

2. Curățare cu soluție salină

În cazul în care nu sunteți un fan al spray-urilor nazale medicamentoase, o tehnică naturală este curățarea salină. Studiile nu sunt concludente, însă unii experți sugerează că spălarea cavității nazale cu soluție salină poate ajuta la deblocarea pasajelor, curățarea agenților iritanți care cauzează alergia, refacerea umidității în cazul sinusurilor uscate și calmarea inflamațiilor din membranele mucoase nazale.

3. Curățați podeaua

Covoarele și carpetele pot reține polen și alte particule microscopice iritante. Dați cu aspiratorul în mod regulat. De asemenea, zonele de la intrare sunt locuri în care de obicei se strânge polen, așadar, curățați-vă terasa sau holul în mod regulat. Dacă este cazul, purtați o mască pe nas și gură în timp ce faceți curățenie.

4. Lăsați încălțămintea afară

În legătură cu al treilea sfat, rugați-vă oaspeții să se descalțe înainte de a intra în locuință. Dacă vă lăsați încălțămintea la ușă puteți împiedica pătrunderea alergenilor în camere.

De ce să lăsați alergiile să vă strice ziua? Cu doar câteva modificări inteligente, puteți minimiza efectele anotimpului alergiilor asupra bunăstării dumneavoastră, astfel încât să aveți o viață cât mai confortabilă.

Lasă un comentariu

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia