Romania ROU  

rss

  • rss
Ştiri - Amway Altele
O cină romantică acasă, în doi

2018.03.08 - 

Gătiți preparate italiene în confortul bucătăriei dumneavoastră cu ajutorul acestor rețete.

În general, restaurantele bune sunt aglomerate și costisitoare. De aceea, vă propunem să vă relaxați și să vă bucurați de o cină în doi din când în când.

Gătitul acasă are multe avantaje. O masă preparată acasă costă de obicei mult mai puțin decât la un restaurant. Un alt atuu este cu siguranță sănătatea: dumneavoastră alegeți toate ingredientele pe care le veți folosi, asigurându-vă astfel că totul este nutritiv și de calitate. Nu în ultimul rând, este mult mai convenabil să luați masa acasă pentru că nu mai trebuie să vă îngrijorați cu privire la rezervări!

Trei preparate clasice din Italia – o nouă perspectivă

Nu știți ce să gătiți pentru cina în doi? Încercați următoarele trei preparate italiene.

Aperitiv: bruschete cu năut

O rețetă clasică de bruschete la care se adaugă năut.

  • O conservă de năut

  • Roșii uscate, în ulei
  • Coajă și zeamă de lămâie
  • Pătrunjel proaspăt
  • Ulei de măsline Extra Virgin AMWAY™
  • Usturoi
  • Pâine ciabatta

Într-o bol iCook™ din inox, amestecați ușor năutul cu o lingură mare. Tăiați roșiile uscate în felii lungi, cu ajutorul cuțitului dumneavoastră iCook preferat și tocați pătrunjelul mărunt. Adăugați-le în bolul cu năut, împreună cu coaja și zeama de lămâie. Nu ezitați să utilizați o cantitate mai mare (sau mai mică) din fiecare ingredient. Feliați pâinea ciabatta și prăjiți-o până când se rumenește. Ungeți o latură a feliei cu usturoi și adăugați deasupra o lingură cu amestecul pentru bruschete. Stropiți cu ulei de măsline și serviți.

Antreu: paste la cuptor cu Ricotta și sos de tomate de casă

Acest preparat seamănă cu lasagna, un fel de mâncare tipic italian, și este ușor de pregătit. Se păstrează bine în frigider, fiind excelent și a doua zi.

  1. 750 g de Paste italiene – Fusilli Amway™
  2. O ceapă albă, tocată mărunt
  3. Un ardei iute roșu, uscat, tocat
  4. Doi căței de usturoi, tocați mărunt
  5. Două căni cu roșii tăiate cubulețe (2 x 400 g)
  6. Câteva frunze de busuioc proaspăt, tocate
  7. 200 g de Ricotta
  8. Parmezan dat pe răzătoare
  9. 100 g de brânză mozarella dată pe răzătoare
  10. Ulei de măsline Extra Virgin AMWAY™
  11. Piper negru
  12. Sare

Încălziți cuptorul la 200°C și puneți apă la fiert într-o oală iCook, adăugând sare. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele și lăsați-le la fiert cu 3-4 minute mai puțin decât timpul de fierbere recomandat. Puneți-le la scurs și lăsați-le deoparte. Între timp, adăugați puțin ulei de măsline într-o tigaie non-adezivă iCook și căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute la foc mediu timp de 5-10 minute sau până când se înmoaie ceapa. Adăugați roșiile și lăsați sosul să fiarbă timp de 5-10 minute. Luați sosul de pe foc și adăugați Ricotta și parmezanul. Asezonați cu sare și piper.

Întindeți un strat de ulei de măsline pe o tavă dreptunghiulară mare. Adăugați un strat de sos pe fundul tăvii și apoi adăugați un strat de paste. Continuați să adăugați straturi alternative până când se termină. Presărați deasupra mozarella dată pe răzătoare. Coaceți la cuptor timp de 15 minute sau până când brânza capătă o culoare aurie.

Desert: tiramisu cu ciocolată

Tiramisu poate fi preparat și cu cacao, deoarece se combină elegant cu cafeaua, transformând această variantă a faimosului desert clasic într-un deliciu de neuitat.  

  1. 24 de pișcoturi
  2. 200 ml de Cafea espresso Amway™
  3. 100 g de ciocolată neagră (70–80% cacao), tăiată
  4. 300 g de mascarpone
  5. 250 ml de frișcă
  6. 75 g de zahăr pudră
  7. O linguriță de vanilie
  8. Boabe de cafea zdrobite (opțional, pentru ornat)

Așezați jumătate din pișcoturi pe fundul unei tăvi pătrate de copt și stropiți-le bine cu espresso.

Topiți ciocolata neagră într-o oală mică iCook la foc mediu. Lăsați-o să se răcească. Puneți într-un bol mascarpone, zahăr pudră și vanilie. Amestecați cu un mixer electric până când obțineți o consistență ușor moale, dar fermă. Adăugați ciocolata topită și amestecați din nou până când acestea se combină.

Acoperiți pișcoturile din tavă cu jumătate din amestec. Așezați restul pișcoturilor desupra și stropiți din nou cu espresso. Adăugați amestecul rămas de mascarpone. Ornați, dacă doriți, cu boabe de cafea zdrobite. Păstrați la frigider timp de cel puțin șase ore înainte de servire.

Preparatele de calitate necesită vase de gătit de calitate

 

Lasă un comentariu

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia