Romania ROU  

SĂNĂTATEA, PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE OAMENII ALEG SĂ URMEZE UN PROGRAM DE SLĂBIRE

2016.03.03 - 

Peste două treimi dintre românii care au participat la un studiu despre obiceiuri și noi tendințe în nutriție, realizat de Doxa pentru BodyKey by NUTRILITETM, consideră sănătatea cel mai important motiv pentru a urma un program de slăbire.     

„73% dintre români, în special bărbați, sunt motivați de grija pentru sine și sănătatea lor atunci când iau decizia de a urma o dietă, iar 43% dintre români, preponderent tineri și femei, intenționează să piardă în greutate din motive estetice, mai ales în perioada sezonului cald”, relevă studiul european despre stiluri de viață și obiceiuri de nutriție.

Studiul a fost realizat de Institutul de Cercetare Doxa din Italia în 8 state europene – Cehia, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România și Suedia, la inițiativa Bodykey by NUTRILITETM.

Rezultatele studiului indică faptul că 67% dintre românii intervievați, cu precădere femei de peste 50 de ani, au încercat să urmeze un regim de slăbire, în timp ce 14% nu au apelat niciodată la astfel de programe, dar iau în considerare acest aspect.

În ceea ce privește sursele de informare pentru programe de slăbit, internetul reprezintă cu siguranță principala sursă în cele 8 țări intervievate, însă cu toate acestea, din ce în ce mai puțini români (43%) aleg să se informeze doar din mediul online sau din reviste de specialitate (27%), astfel că peste o treime din cei intervievați (37%) apelează la nutriționiști sau dieteticieni pentru sfaturi cu privire la controlul greutății.

Mai mult, majoritatea persoanelor intervievate la nivelul celor 8 țări consideră că dietele rapide nu reprezintă o practică bună și că au nevoie să urmeze un stil de viață sănătos și mai activ pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Potrivit studiului, 7 din 10 români și-au manifestat interesul de a încerca un program de control al greutății cu o abordare holistică care să includă un plan personalizat de exerciții și valori nutritive, personalizat astfel încât să le satisfacă nevoile specifice.

Similar, a reieșit că există un interes considerabil din partea românilor de a face un test genetic pentru a descoperi cum răspunde metabolismul la consumul de alimente și efortul fizic. Mai mult, 23% dintre românii intervievați și-ar dori un antrenor care să le ofere sfaturi și o îndrumare eficientă în ceea ce privește dieta pe care o urmează.

Sondajul de opinie a abordat și subiectul sport și activități fizice, de unde a reieșit că românii își petrec în medie 3 ore pe săptămână pentru astfel de activități. Mai mult, tendința de a îmbina sănătatea, sportul și dieta cu tehnologia este din ce în ce mai mare în rândul românilor, astfel că 40% dintre respondenți folosesc dispozitive speciale sau aplicații mobile pentru a-și monitoriza sănătatea. De asemenea, 31% dintre români utilizează rețele sociale pentru a urmări activitățile sportive (în special de fitness) și dietele vedetelor preferate.

2Capture

Datele pentru studiul comandat de Bodykey by NUTRILITETM au fost colectate în urma unui sondaj realizat online, în perioada 16 – 24 iunie 2015, de către Institutul de Cercetare Doxa din Italia, pe un eșantion de 1.000 de persoane adulte, cu vârste curpinse între 18 și 64 de ani.

 

Bodykey by nutrilite

bodykey by NUTRILITE™ este un program dezvoltat și validat de către nutriționiști, psihologi și experți în fitness. Programul are la bază predispoziția ta genetică cu privire la nutriție și activitate fizică și ia în considerare stilul tău de viață, precum și preferințele personale.

 

bodykey by NUTRILITE™ oferă un plan complet care include o varietate de mese instant, rețete și suplimente nutritive, care contribuie la respectarea dietei urmate, indiferent de situație. Planificarea meselor prin bodykey™ permite consumul de alimente adaptate nevoilor fiecărei persoane, astfel încât ceea ce mănâncă să fie în conformitate cu ceea ce funcționează pentru acea persoană, și nu invers. Mai mult, prin susținerea constantă oferită de experții bodykey by NUTRILITE™, programul este mult mai sigur și eficient, garantând în același timp confidențialitatea datelor personale. Întregul program poate fi urmat din confortul propriei locuințe.

Despre Nutrilite

Nutrilite (www.nutrilite.com) este cea mai vândută marcă de vitamine şi suplimente alimentare din lume* şi este cea mai de succes categorie de produse oferită de Amway. Nutrilite este singura marcă de suplimente care poate garanta întreg procesul de producţie: de la cultivare la recoltare şi apoi la produsul finit. Nutrilite este singura marcă globală de vitamine şi minerale care cultivă, recoltează şi procesează plante din propriile sale ferme certificate organic. Produsele Nutrilite sunt suplimentele oficiale ale clubului AC Milan. Produsele Nutrilite sunt oferite exclusiv de Amway.

* Sursa: Euromonitor International Limited; www.euromonitor.com/amway-claims.

 

Despre Amway

Amway este liderul mondial în vânzări directe potrivit topului Direct Selling News Global 100, înregistrând vânzări globale de 10,8 miliarde USD în 2014. Amway îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări şi teritorii în întreaga lume, având 3 milioane de parteneri Amway și 21.000 de angajați. Compania a fost fondată în 1959 în Ada, Michigan de către antreprenorii Rich DeVos și JayVan Andel. Amway oferă peste 450 produse pentru frumuseţe, sănătate şi întreţinerea locuinţei. Gama Amway include suplimentele alimentare NUTRILITETM, cosmeticele şi produsele de machiaj ARTISTRY, precum şi produsele de întreţinere a locuinţei AMWAY HOMETM.

`

 

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia